Kore Kültürü ve K-Pop’un Gençlerde Dini Değerlere Etkisi | Doç. Dr. Handan Yalvaç Arıcı

Yürütücü: Doç. Dr. Handan Yalvaç Arıcı, Akademisyen

Eğitim Başlangıç Tarihi: 05.11.2024

Eğitim Bitiş Tarihi: 12.11.2024

Son Başvuru Tarihi: 3 Kasım 2024

Gün: Salı, 20.30- 21.30

Kontenjan: 500

Eğitim Süresi: 2 Oturum

Eğitim Şekli: Çevrimiçi (Google Meet)

Hitap Kitlesi: Kadınlara yöneliktir.

*Eğitim ücretsizdir. 

 

Ders İzlencesi

Birinci Oturum: Bir Kültür Endüstrisi Olarak Görülen Kore Dalgası Nedir ve Dünyadaki Etkileri Nelerdir?

İkinci Oturum: Kore Kültürü ve K-Pop’un Gençlerde Dinî Değerlere Etkileri Nelerdir?

Temsil Kadın ve Aile Okulu projesi kapsamında eğitimci, yazar ve akademisyen Doç. Dr. Handan Yalvaç Arıcı'nın yürütücüğünde “Kore Kültürü ve K-Pop’un Gençlerde Dinî Değerlere Etkisi” başlıklı dizi seminerimize davetlisiniz. Doç. Dr. Handan Yalvaç Arıcı'nın aynı başlığı taşıyan makalesinden hareketle Kore kültürünü ve K-Pop’a dair müzakerelerde bulunacağız. Etkinlik iki oturum şeklinde 5 Kasım 2024 ile 12 Kasım 2024 tarihlerinde saat 20.00’da çevrimiçi (Google Meet) olarak gerçekleşecektir. Seminerimiz kadın katılımcılara yöneliktir.

Doç. Dr. Handan Yalvaç Arıcı Kimdir?

1998 senesinde İstanbul Üniversitesi Doğu Dilleri Bölümü Fars Dili ve Edebiyatı lisans tamamladıktan sonra, 1999-2002 yıllarında Amerika’da teoloji alanında çalışmalar yaptı. 2015 tarihinde Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans eğitimini ve aynı tarihte Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2012-2016 tarihlerinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde ücretli öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2016 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimlerinde doktoraya başladı, 2019 yılında doktoramı tamamladı. 2023 yılında doçent unvanını almaya hak kazandı. Ataşehir Müftülüğü bünyesinde Sultan Alparslan Cami’nde yetişkin eğitimiyle ilgili çalışmalar, kitap okuma kulüplerinde etkinliklerde bulunmaktadır.
OTEF (Otizm Ve Engeli Dernekleri Federasyonu) üyelerinden olup, otizmli çocuklarımız için projeler yapmaktadır. Ayrıca “Kitapsız Okul Kalmasın” projesi ile her ay özellikle köylerdeki iki okulun kütüphanesinin kitap ihtiyacının giderilmesi, yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocukların ihtiyaçlarını karşılamasında organizasyon takibi, Görme Engelliler İçin gerçekleştirilen “Abese Ruhu” projesi bünyesinde sesli kitap okuma grup faaliyeti düzenleme ve devam ettirme, yetim, öksüz, ihtiyaç sahibi çocukların eğitimlerini destekleyici hayır faaliyetleri düzenlemek gibi sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında din eğitimiyle ilgili seminerler vermekte, çocuklar ve gençler için kitaplar yazmaktadır. Evli ve bir çocuğu vardır.

Kitaplar: Kur’an’da Pişmanlık Psikolojisi, Kur‘an Dilinden Mutluluğun Alfabesi, Kur’anda Anne Baba Okulu, Sahabelerle Değerler Eğitimi (10 kitap), Bilge Dedem 1-2, My Wise Grandpa 1-2, Peygamberim, Çocuk Diliyle Peygamberimizin Hayatı, Çevrimiçi Filozoflar, Cennet Yolunun Rehberi, Peygamberimin Hadisleri, The Prophet Muhammed’s Sayings, Our Guide on the Path to Paradise, Ehadis Nebina Delilü Tariku Cennet,
Değer Sandığı Eğitim Setinde Olumlama, Yaratıcı Etkinlikler gibi bölümler Son Peygamberin İzinde (Hatice Güloğlu ve Esma Budak ile birlikte), Çocuk Diliyle Biricik Peygamberim

tr_TRTürkçe